Битката за Часов Яр се интензифицира. Руските войски се закрепват в източните покрайнини на микрорайон Канал в района на Часовоярско училище № 77, но няма точна информация дали самото училище е овладяно, пише "Рибар“.

Както отбелязва Telegram каналът, въоръжените сили на Украйна се опитат да контраатакуват и да изтласкат руските въоръжени сили от позициите им, но за момента не успяват. В същото време по-голямата част от микрорайона остава под украински контрол, а той е застрон с многоетажни сгради, удобни за отбрана.

Но на север и на юг от микрорайона има големи участъци, през които може да бъде заобиколен и доставките да бъдат отрязани, поради което ВСУ ще бъдат принудени да се оттеглят по-дълбоко в града. Руската фронтова авиация непрекъснато действа по позициите на украинските въоръжени сили в градските райони, а позициите на украинските гаубици и танкове често стават цели за руските "Ланцети".

Според данните на "Рибар“, има съобщения, че украинските въоръжени сили са започнали организирано изтегляне на някои части западно от Красное. Частите, отстъпващи от Богдановка, минират подстъпите към Калиновка, изграждайки нова отбранителна линия по канала Северски Донец – Донбас.

Подстъпите към канала също са силно минирани, което ще затрудни преминаването му от руските части. В неделя се появиха съобщения за пълното овладяване на Богдановка от руснаците, но към момента все още няма кадри от обективен контрол.

Според някои доклади, на север от Красни, руските въоръжени сили се движат по горски пояс на височина, доминираща над селото.

В Клещеевка руските войски удариха полеви склад на украинските въоръжени сили с РСЗО, а самото село все още остава в по-голямата си част в "сивата зона“.