Въпреки удара на руските въздушно-космически сили на Русия и изявленията от Москва за прочистване на плацдарма, Въоръжените сили на Украйна отново са прехвърлили части под Антоновския мост, които да се укрепят там. През нощта две групи са били прехвърлени с два катера през Антоновка, пише "Рибар“.

Сега украинските формирования държат позиции под моста и при хотела в близост. Руските бойци са се опитали да си върнат територията, но част на ВС РФ е попаднала под силен артилерийски обстрел от отсрещния бряг и се е оттеглила на изходни позиции.

Според информацията на Telegram канала, в момента ВСУ все още са под моста, но тяхното присъствие там не представлява сериозна заплаха за групировката на ВС РФ, с изключение на информационния и психологически ефект.

Същевременно руските ВКС са ударили хангара в Антоновка с ФАБ, пише "Рибар“. Според източници попадението е било точно в целта. Не е известно със сигурност какво се е съхранявало в склада, но размерите и наличието на пътища за достъп показват възможното местоположение на военна техника или боеприпаси.

В същото вр news pic 2
©
еме ВСУ продължават съсредоточаването на сили край Днепър. Преди няколко дни гаубична батарея от 406-а бригада е била прехвърлена на линията Херсон-Садовое. През последните дни интензивността на обстрела по линията на съприкосновение се е увеличила.

Освен това рота от 70-ти отделен понтонен полк е пристигнала в Лвов, а на линията Змиевка-Красни маяк силите на 39-ти стрелкови батальон прочистват крайбрежната зона. Появата на понтонни части и премахването на бариерите косвено свидетелстват за подготовка за преминаване на реката, пише още "Рибар“.