Австрийската бирена партия възнамерява да участва в следващите избори за Националния съвет (долната камара на парламента), насрочени за есента на 2024 г. Това съобщи на пресконференция председателят на партията Доминик Влацни.

"Да, в момента сме готови. [Нашата] цел е Бирената партия да стане годна за работа в парламента", заяви Влачни. Според лидера политическата сила възнамерява да набере до 20 хиляди членове до 30 април. Това ще й помогне да събере повече от 1 милион евро от членски внос, тъй като Влацни не иска да прибягва до помощта на големи спонсори. Освен това за съставянето на избирателна листа сдружението трябва да получи подписите на граждани, чийто брой варира между 400 и 500 в зависимост от населението във всяка от деветте федерални провинции на Австрия.

През 2019 г. Бирената партия участва в предсрочни парламентарни избори във федерална провинция Виена. Тя завърши девета, зад утвърдените политически партии. През 2020 г. фракцията участва в общински избори във Виена и получава 11 места в областните съвети. Партията се обявява за консумация на натурална бира, борба с климатичните промени и развитие на културата.

Политическата сила се ръководи от лидера на австрийската пънк рок група Turbobier Доминик Влацни, който се изявява под псевдонима Марко Пого. На президентските избори в Австрия на 9 октомври 2022 г. той заема трето място (8,3% от гласовете), губейки от държавния глава Александър Ван дер Белен (56,7%) и кандидата на дясноконсервативната Партия на свободата на Австрия , Валтер Розенкранц (17,7%).

Следващите парламентарни избори в Австрия трябва да се проведат не по-късно от септември 2024 г.