Русия възнамерява да продължи военните операции в Украйна до 2026 г. , като през това време планира да превземе по-голямата част от Запорожка, Днепропетровска и Харковска области, включително регионалните им центрове. Това пише военният анализатор на Bild Юлиан Рьопке, позовавайки се на източници от разузнаването.

"Според тази информация властите на Руската федерация разчитат на намаляване на подкрепата на Украйна от Запада, както и на имитация на мирни преговори, за да заблудят световната общност за "мирните намерения" на Русия. Всъщност Кремъл не планира никакво примирие и разработва нов средносрочен план за война в Украйна“, пише Bild.

Така до края на 2024 г. Руската федерация планира да установи пълен контрол над Донецка и Луганска област и да стигне до река Оскил в Харковска област.

"До края на 2026 г. Русия планира да напредне още на запад до Днепър, да завземе значителна част от Запорожка, Днепропетровска и Харковска области, включително градовете Харков, Днепър и Запорожие", допълва УНИАН.

В същото време на Херсонския фронт се планира да се поддържа отбраната по Днепър, без да се настъпва по десния бряг към Херсон или Одеса.

"Всички източни територии отляво на Днепър трябва да бъдат завладени в рамките на 36 месеца", заявява източник на Bild. "Тогава реката ще се превърне в нов фронт."

"Освен това, според разузнаването, руското правителство е готово да губи до 100 000 войници годишно в Украйна, за да постигне тези цели".