Германия активно се подготвя за евентуална война с Русия, тъй като смята, че до 2029 г. ще са налице оптималните условия Руската федерация да започне война с НАТО, съобщава Bild, позовавайки се на изявление на Карстен Бройер, генерален комисар на германските въоръжени сили.

"Трябва да отбележите в дневника си 2029 г.! Дотогава трябва да се свърши много работа, ние също трябва да сме готови", е заявил ген. Карстен Бройер.

Той също така смята, че след 5-8 години Русия ще разполага с около 1,5 млн. войници. Това е приблизително два пъти повече от броя на войниците, разположени от Русия в Украйна.

В същото време изданието отбелязва, че сега Бундесверът разполага със 181 500 войници, което е с 20 хил. по-малко от целевия брой от 203 хил. военни. Поради това германските власти разглеждат възможността за възстановяване на задължителната военна служба.

Германската медия анализира и запасите от военно оборудване на двете страни. Според публикацията Германия разполага с по-малко от 300 бойни танка, докато Руската федерация в момента произвежда около 1500 бойни танка годишно. Също така германската армия разполага с рекордно ниски запаси от боеприпаси, които са достатъчни само за два дни. Отбелязва се, че това е нарушение на изискването на НАТО боеприпасите да са достатъчни за поне 30 дни.

"Правителството вече е изготвило "Оперативния план на Германия" ("OPLAN DEU") - документ, който описва как трябва да бъде структурирана военната архитектура на ФРГ преди евентуален военен конфликт. Основната задача на Германия е да осигури разполагането и доставката на гориво, храна и медицински материали за силите на НАТО", допълва германското издание.