Двама полицаи са ранени смъртоносно при стрелба, открита от престъпници в област Кузел (федерална провинция Рейнланд-Пфалц) в Югозападна Германия. Обстоятелствата около инцидента се изясняват. Това съобщи полицията на град Кайзерслаутерн, цитирана от германското издание Bild.

"Докато патрулираха движението между Майвайлерхоф и Улмет в района на Кузел, двама полицаи, мъж и жена, бяха застреляни тази сутрин“, се казва информация на полицията в "Туитър“, като е същото време се сочи, че нищо не се знае за престъпниците. Обстоятелствата около инцидента се изясняват.

Според германската агенция DPA инцидентът е станал около 4:20 часа (5:20 българско време). В момента извършителите се издирват. Според агенцията единият от тях е въоръжен. Движението в близост до местопроизшествието беше блокирано.

Според вестник Bild, позовавайки се на свои източници, полицаите първо са съобщили на колегите си по радиото, че са спрели за проверка автомобила, в чийто багажник са открили мъртво животно. След това те са извикали: "Стрелят по нас“, след което връзката с тях е прекъснала. Според изданието вероятно става дума за бракониери.

Превод и редакция: Юлиян Марков