Плувкиня беше тежко ранена при нападение на бича акула в близост до емблематичната опера в пристанището на Сидни и беше откарана в болница в стабилно състояние, пише Reuters.

Службите за спешна помощ бяха извикани на частен кей в залива Елизабет в понеделник вечерта и откриха жена, за която се смята, че е на около 20 години, със "сериозна травма“ на десния й крак, се казва в изявление на полицията в щата Нов Южен Уелс.

Жената е плувала встрани от кея, когато акулата я е нападнала. Инцидентът е станал на около 20 метра от кея, съобщиха медиите, цитирайки жители.

Независимо че гледката на плуващи акули по плажовете с изглед към океана в Сидни са нещо обичайно, нападенията в емблематичното му пристанище са рядкост. Инцидентът в понеделник стана близо до Операта и Харбър Бридж.

"Ухапванията от акули са наистина редки... последният инцидент, който се случи в пристанището на Сидни, беше през 2009 г.“, казва Ейми Смути, старши учен по акули в отдела за първични индустрии в Нов Южен Уелс, пред Australian Broadcasting Corp.

Въз основа на моделите на ухапване и предоставените изображения, жената вероятно е била нападната от бича акула, заяви Смути.