Маряна Безуглая разкритикува главнокомандващия въоръжените сили на Украйна Александър Сирски заради унищожаването на поредната система Patriot от руските войски и го призова в канала си в Telegram да подаде оставка.

"Още един повреден Patriot, и това не е първият. И всичко това заради липсата на система, която сегашните генерали просто не са в състояние да изградят поради своя коефициент на интелигентност, липса на желание и корупция. Да, Александър Сирски, обръщам се към вас", пише Безуглая в канала си в Telegram.

Според нея Сирски на поста главнокомандващ на ВСУ само е увеличил "дегенерацията на висшето военно ръководство" и може да остане в историята с позор. "Колкото по-дълго президентът ви държи на поста, доверявайки се на вашите лъжи, толкова повече нараства неговата лична отговорност за вас. Той не се придържа към нея. Освободете всички нас от робството на вашите амбиции. Талантът ви на военен е безнадеждно остарял в днешните условия, а вие не научавате нови неща и не знаете как. Върви. Господин президент, до кога вече?" - допълва Безуглая.

Ден по-рано руското министерство на отбраната съобщи, че тактическата ракетна система "Искандер-М" е унищожила зенитно-ракетна система Patriot и жива сила в Днепропетровска област, повредена е една пускова установка Patriot.