Седми ден след нападението с нож в Саутпорт, при което загинаха три момичета, бунтовете и безредиците в Обединеното кралство продължават. Полицейски служители бяха ранени по време на жестоки протести в Плимут, съобщава британският вестник The Guardian.

Към момента от началото на протестите в страната са арестувани над 370 души. Полицията в Девън и Корнуол съобщи, че в понеделник в Плимут са били извършени шест ареста, след като "няколко служители“ са получили леки наранявания, а двама граждани са били откарани в болница.

До сблъсъци се е стигнало, след като по служителите на реда в Девън са били хвърлени тухли и фойерверки. Месните правоохранителни органи увериха, че полицаите са показали "много смели, решителни действия“ в отговор на "отвратителното, безсмислено престъпно поведение“.

Стотици хора се събраха мирно в Саутпорт седмица след убийствата на Бебе Кинг, Елси Дот Станкомб и Алис Дасилва Агиар. Деца правеха балончета, а други оставяха цветя и изделия във формата на сърце в памет на жертвите на нападението  с нож в клуба по танци в Саутпорт.

Полицията в Мърсисайд съобщи, че едно дете, ранено при инцидента, остава в болница, но всички останали пациенти са изписани.

По-рано британското правителство заяви, че преразглежда ролята на чужди държави в разпространението на онлайн дезинформация, която помогна за разпалването на протести след убийството в Саутпорт от миналата седмица.

Премиерът Кийр Стармър отделно обяви създаването на "постоянна армия“ от специализирани полицейски служители за борба с бунтове и бунтове.