Министерството на външните работи на ФРГ съобщи, че Берлин обменя данни с Москва за експлозиите на газопроводите "Северен поток“ и "Северен поток 2“, но само информация, която не застрашава хода на разследването. Това обяви пред репортери представител на ведомството, предава ТАСС.

"Ние обменяме [информация] с руската страна“, увери той, отбелязвайки, че следствените действия продължават и следователно, според германските власти, междинни резултати не може да бъдат докладвани. Говорителят на външното министерство в Берлин добави, че става дума за информация, която може да се обменя, "без по този начин да се застрашава разследването“.

По-рано баварският ежедневник Die Sueddeutsche Zeitung съобщи, че Федералната прокуратура е издала заповед за арест на украински инструктор по гмуркане, заподозрян в участие в саботаж срещу газопроводите. Според съобщенията заподозреният вече е избягал обратно в родината си. Германската прокуратура подозира още двама украински инструктори по гмуркане. На свой ред представителят на германския кабинет на министрите Волфганг Бюхнер заяви, че разследването на експлозиите по газопроводите е с най-висок приоритет за германското правителство.