Администрацията на Джо Байдън посочи, че атаката с дрон срещу Москва е следствие от войната, отприщена от Руската федерация. Това заяви прессекретарят на Белия дом Карин Жан-Пиер, цитирана от Укринформ.

Помолена да коментира атаката с дрон срещу центъра на Москва, говорителка на Белия дом заяви: "Това е война, която Русия започна“.

Карин Жан-Пиер отбеляза, че през месеците на войната Руската федерация почти ежедневно нанася удари по цивилни цели в Украйна.

"Русия бомбардира пристанището в Одеса, убивайки и ранявайки украински цивилни, унищожавайки обект от наследството на ЮНЕСКО, унищожавайки десетки хиляди тонове зърно, предназначено за други страни по света“, посочи още тя.

В същото време говорителят на администрацията на Байдън отбеляза, че САЩ не подкрепят ударите на Украйна на територията на Руската федерация, като припомни, че Крим е украинска територия.

В нощта на 24 юли дронове атакуваха столицата на Руската федерация, като повредиха сграда в близост до руското министерство на отбраната. Друг дрон удари московски бизнес център.

Според информация на "Украинская правда“ атаката с дрон срещу Москва е спецоперация на Главното разузнавателно управление на Министерството на отбраната на Украйна.