Президентът на САЩ Джо Байдън няма намерение да спира участието си в предизборната надпревара. Той иска да победи съперника си Доналд Тръмп, съобщава MSNBC.

Ръководителят на предизборната кампания за президент на САЩ Джен О'Мали Дилън отрече слуховете в медиите, че американският президент може скоро да оттегли кандидатурата си за изборите.

"Разбира се, президентът остава в надпреварата“, подчерта тя.

Според председателя на кампанията на Байдън, президентът сега е "по-отдаден от всякога да победи Доналд Тръмп“.

Тя увери, че Байдън е "най-добрият човек, който може да се противопостави на Тръмп“.

В същото време О'Мали Дилън призна "лек" спад в подкрепата на Байдън през последните седмици. Но избирателите не преминават от Байдън към Тръмп, отбеляза тя.

Един от членовете на кампанията на Байдън, Дан Канинен, също твърди, че Байдън не е загубил подкрепата на избирателите.

"Въпреки че гласоподавателите непрекъснато споменават възрастта на президента Байдън, нашите целеви гласоподаватели – както повторно гласували, така и тези, които наистина не са решили – все още планират да гласуват за него, което ясно показва, че дебатът не е навредил на подкрепата сред избирателите, които ще решат тези избори“, добави той.

Според Канинен сега има много работа, за да се спечелят изборите през ноември. Но увери, че Байдън е единственият кандидат на демократите и няма алтернатива.

В същото време NBC News, позовавайки се на източници, пише, че членовете на семейството на Байдън са обсъждали как може да изглежда оттеглянето му от изборите.

Събеседниците на изданието уточниха, че основната тема на дискусията е било въздействието на кампанията върху здравето на Байдън, семейството му и стабилността в страната.

Но прессекретарят на Белия дом Андрю Бейтс отрече подобни слухове.

"Това не се случва, точка. Хората, които правят подобни изявления, не говорят от името на семейството или екипа му - и ще се окаже, че грешат. Запазете вярата", добави той.

Информация за възможността президентът на САЩ Джо Байдън да бъде отстранен от изборите, които ще се проведат през ноември, се появи след неуспешното му представяне на дебата с бившия президент Доналд Тръмп.

Както Axios писа вчера, 18 юли, Байдън уж може да реши да се оттегли от изборната надпревара още този уикенд.

В същото време, според NYT, Демократическата партия на САЩ е решила да отложи гласуването, по време на което Байдън трябва да бъде обявен за официален кандидат за президент.