Въоръжените сили на Беларус ще проведат учения с наемници от ЧВК "Вагнер“ близо до границата с Полша, предава американският телевизионен канал CNN, като се позовава на Министерството на отбраната в Минск.

От ведомството не поясняват кога точно ще бъдат проведени ученията, но отбелязват, че ще бъдат организирани в рамките на текущата седмица.

"ВС на Беларус продължават съвместни тренировки с бойците на ЧВК "Вагнер“. През седмицата подразделения на силите за специални операции съвместно с представители на ротата ще отработят учебно-бойни задачи на полигона Брестски“, се казва в разпространеното съобщение

Припомня се, че след бунта на "Вагнер“ в края на юни президентът на Беларус Александър Луканшенко се съгласи да приеме в страната членовете на вече разформированата паравоенна група, включително основателя й – Евгений Пригожин.

В сряда се появи видео, на което Пригожин поздравява своите бойци в Беларус. CNN геолокира видеото към неизползвана преди това военна база в Асиповичи, на около 80 километра югоизточно от столицата Минск.