Руски екипажи на РСЗО "Ураган" са унищожили струпвания на бронирана техника на въоръжените сили на Украйна на Купянско направление, съобщиха от Министерството на отбраната на Руската федерация, цитирани от РИА Новости.

"Батарея от реактивни системи за залпов огън "Ураган“ от Западната група войски унищожи групи от бронирана техника на Въоръжените сили на Украйна на Купянско направление, които бяха открити чрез разузнаване“, отбеялязват от руското военно ведомство.

Действията на артилеристите са били координирани с помощта на дронове, чиито оператори са фиксирали попаденията и унищожаването на украинска техника.

"Основните ни цели са пунктове за временно разполагане. Ние помагаме на пехотните части. Ударихме бойни машини на пехотата и танкове. От чуждестранната техника поразихме полски САУ Krab и американски M777", заяви старши офицерът от батареята с позивна "Кама“.

В четвъртък руското военно ведомство пък отчете  до 55 военнослужещи, две автомобила и две гаубици Д-30 загуби за Украйна на Купянското направление.