Правителството на Бангладеш реши да наложи комендантски час в цялата страна и да разположи армията, съобщи BBC Bangla в петък, цитирайки прессекретаря на премиера Шейх Хасина, на фона на разширяващите се студентски протести срещу правителствените квоти за работа, предава Reuters.

Официално решение относно комендантския час ще бъде издадено скоро, заяви прессекретарят на премиера Найемул Ислам Хан пред BBC Bangla.

Трима души бяха убити в страната в петък, докато полицията потушаваше безмилостно студентски протести срещу правителствените квоти за работа въпреки забраната за публични събирания, съобщиха местни медии.

Полицията използва сълзотворен газ, за ​​да разпръсне протестиращите в някои райони, съобщиха журналисти от Reuters. Очевидец съобщи, че може да види много пожари в столицата Дака от покрив и дим, издигащ се в небето на няколко места.

Телекомуникациите също бяха прекъснати и телевизионните новинарски канали спряха да се излъчват. Властите прекъснаха някои мобилни телефонни услуги предишния ден, за да се опитат да потушат безредиците.

Бенгалският вестник Prothom Alo съобщи, че влаковете са спрени в цялата страна, тъй като протестиращите са блокирали пътищата и хвърляттухли по служителите по сигурността.

По време на насилието в четвъртък в 47 от 64 района на Бангладеш загинаха 27 души и бяха ранени 1500.

Общият брой на загиналите от протестите достигна 105 в петък вечерта, отделно съобщи AFP, позовавайки се на болници.