Президентът на САЩ Джо Байдън предупреждава, че в Близкия изток все още е възможна "тотална война", тъй като сраженията между Израел и "Хизбула" се засилват, но изразява надежда, че съществува възможност да се сложи край на кръвопролитията. Американският президент коментира ситуацията в близкия изток в интервю за ABC News.

Президентът на САЩ е попитан за възможността за всеобхватна война в региона, дали все още е възможно прекратяване на огъня и дали връщането на всички заложници живи ще бъде условие за прекратяване на огъня.

"Възможна е тотална война", отговаря Байдън, като добавя, че според него съществува и възможност "за постигане на споразумение, което може да промени из основи целия регион".

Байдън също така допуска, че постигането на споразумение между Израел и "Хизбула" за прекратяване на огъня може да помогне за прекратяване на военните действия между Израел и бойците на ХАМАС в Газа.

"Възможно е и аз използвам всяка частица от енергията, с която разполагаме, заедно с моя екип... за да постигнем това", добавя той. "Има желание за промяна в региона".