Американският президент Джо Байдън решително е отхвърлил призивите да се оттегли от кампанията за предстоящите избори, които са насочени към него от все по-голям брой критици от партията му, и отговори, че "все още не е приключил", прадава Associated Press.

На предизборен митинг в Детройт, докато поддръжниците му са викали "не се отказвайте" и "ние сме с вас", Байдън е повторил, че ще продължи да се бори за преизбиране и е обещал да "покаже Доналд Тръмп в правилната светлина".

Говорейки на същото място, където преди четири години като кандидат той се представи като "мост към следващото поколение демократични лидери", Байдън, въпреки натиска да се оттегли от надпреварата за втори президентски мандат, даде да се разбере, че не възнамерявам да го направи.

"Вие ме издигнахте за кандидат, никой друг – нито медии, нито анализатори, нито вътрешни лица, нито дарители. Вие, избирателите, сте решили. Никой друг и аз няма да ходя никъде", е посочил Байдън, като изказването му е били последвано от аплодисменти на събралите се привърженици.