Президентът на САЩ Джо Байдън е споделил пред един от старшите си съюзници, че може да не успее да спаси кампанията си за преизбиране, освен ако не убеди обществеността през следващите няколко дни, че може да върши работата, съобщава британският вестник The Times.

81-годишният Байдън се появи публично няколко пъти след катастрофалния дебат с Доналд Тръмп, включително за интервю за ABC News и събития на кампанията в Уисконсин и Пенсилвания.

"Той знае - ако има още две събития, като дебата в четвъртък, че ще бъдем на друго място до края на уикенда“, коментира високопоставеният демократ, запазил анонимност.

Но и след интервюто за ABC News проучванията продължават да показват, че огромното мнозинство от американците смятат, че Байдън трябва да напусне надпреварата.

"Той вижда момента, разбира го ясно“, уверява събеседникът на изданието. "Проучванията са надолу, набирането на средства пресъхва и интервютата вървят зле. Не е забравил това“.

След публикуването на статията говорителят на Белия дом Андрю Бейтс написа в социалните медии: "Това твърдение [за мисленето на Байдън] е напълно невярно“.