Съединените американски щати работят за осигуряване на мир за украинския народ в лицето на руската агресия. Вашингтон трябва да продължи да подкрепя Киев. Президентът на САЩ Джо Байдън направи това изявление по време на реч на Националната молитвена закуска в Капитолия във Вашингтон, съобщава Voice of America. В речта си той спомена и народите на Израел и Палестина.

"Работим активно, за да донесем мир, сигурност, достойнство за израелския и палестинския народ. Правя това ден и нощ. И като много от вас в тази зала, работя за връщането на нашите заложници у дома, за да облекча хуманитарната криза и установяване на мир в Газа и Израел, стабилен мир между две държави. За два народа. Ние също работим за мир, сигурност и достойнство за украинския народ, който демонстрира невероятна смелост и издръжливост срещу агресията на Путин. Трябва да продължим да им помагаме“, подчерта американският лидер.

Байдън добави, че целият свят гледа Америка. Според него няма нищо, което да е извън възможностите на САЩ.

"Надявам се, че продължаваме да вярваме, че най-добрите ни дни предстоят и като нация продължаваме да вярваме в честността, почтеността, достойнството и уважението... Заедно вярваме в Америка. Молитвата ми е да помним кои сме! Ние сме - Съединени американски щати. Няма нищо, и искам да кажа това искрено, нищо, което да надхвърля нашите възможности, ако действаме заедно. Ние сме единствената нация в света, която е излизала от всяка криза по-силна, когато действахме заедно!" - заяви президентът на САЩ