Вече десетилетия на берлинчани не се налага да посещават българските курорти по Черно море, за да опитат шопска салата и кебапчета – кратка разходка до Площада на Обединените нации е напълно достатъчна, пише столичният ежедневник Die Berliner Zeitung в рубриката си за гастрономия и кулинария.

"Вече повече от десетилетие малкото ресторантче "София Бар“ предлага най-добрата българска кухня. Няма какво друго по-добро да се предложи по отношение на гастрономията в тази част на администратичния район Фридрихсхайн. Малкият ресторант е еднакво популярен както сред жителите, така и сред спонтанните гости на града“, пише Йоханес Малиновски.

В ревюто авторът споделя впечатленията си от заведението и представя ценовата листа на поръчаните от него блюда.

"След няколко минути чинията е пред мен. Българско овче сирене, различни пасти, маслини, салата Снежанка с много краставици и сирене. Плюс сарми и впечатляваща планина от гигантски боб. Добър начин да се насладите на източноевропейската кухня като вегетарианец“, обобщава Малиновски.

В заключение той подчертава: "Посещението в бар София показва, че понякога е добре да погледнете извън съответните гастро квартали. Ше се върна!“.