Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) са разширили плацдарма си в Курската област на Русия, като са превзели още четири населени места, съобщава военният анализатор на германския вестник BILD Юлиан Рьопке.

Експертът по анализ на отворени данни стига до това заключение, след като е проучил видеозаписи от боевете в Курска област. По негова информация на север от Суджа украинците са превзели село Кругленкое и района около него. По-рано Рьопке обяви, че ВСУ напредват в посока областния център Коренево.

"Украинската армия превзе Кругленкое в Курска област в Западна Русия. Руските войски атакуват движещи се украински колони с РСЗО "Смерч“ северно от селото“, пише анализаторът.

Южно от Суджа ВСУ са навлезли в село Камишное, където се водят тежки боеве по улиците. По пътя към Камишное украинците са превзели селата Борки и Крупец, както и село Спалное.

"Тежки боеве в Камишное, където група от 14 украински войници се сблъскаха с руските войски, които разрушиха сградите, които използваха. Това означава, че Борки и Спалное също са под контрола на украинската армия. Сегашната фронтова линия на изток се очертава бавно“, обобщава Рьопке.