Руските войски засилват атаките срещу Часов Яр, докладва заместник-главният редактор на германския вестник BILD Пол Ронцхаймер в репортаж от разположения в Донецката област на Украйна град. По думите му руснаците настъпват от Бахмут.

"Това е следващият град, който руснаците искат да превземат. Особено опасни са дроновете, с които руснаците атакуват тук. Само защото е облачно и понякога вали сняг и дъжд, ние сме в по-голяма безопасност. Обикновено по това направление има постоянни атаки с дронове. Навсякъде в града се виждат следи от обстрел, едва ли някой прозорец е останал непокътнат. Последствията от експлозиите са видими навсякъде. Войниците казват, че руските атаки са се засилили през последните дни и вероятно ще станат още по-мощни през следващите седмици. Така че този град може да бъде следващият, който ще изглежда точно като Бахмут. Едно е ясно: предимството е на страната на руснаците. Те се придвижват на запад метър по метър“, пише журналистът на германския вестник.

В Часов Яр той посещава импровизирана болница в разрушена сграда. Там на ранените войници от Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) се оказва първа помощ, преди да бъдат изпратени в тила. "Тук няма много неща, които да ми напомнят за болница“, отбелязва Ронцхаймер.

"В нашия участък на фронта дроновете са основната причина за наранявания на бойното поле. Мога да кажа, че седенето в окопите през зимата е много трудно. Руснаците са в същата ситуация, но проблемът е, че украинските войници са много по-възрастни, на около 40 и повече години. Разбирате ли - войниците над тази възраст имат повече здравословни проблеми. И те стават още повече, когато са принудени да седят в окопите“, разказва  украинският военен лекар Дмитрий пред заместник-главния редактор на BILD.