Руснаците откриха огън по своите войници, които се опитват да се предадат. BILD получи кадри от Донбас, които демонстрират отношението на руската армия към своите дезертьори.

Както отбелязва изданието, става дума за инцидент, станал близо до украинския град Константиновка. Видео, направено през почивните дни, показва още едно руско "нападение камикадзе“, при което украинската страна унищожи три бронирани машини и убива повечето от около 20 руснаци, придружаващи техниката.

След това седемте руснаци, които оцеляват, решават да се свържат с украинската армия и да се предадат, използвайки за това украински дрон. Това решение очевидно е възприето от руските военни като дезертьорство.

Руската армия открива огън по своите войници. Снаряди избухнаха един след друг около седем души, които се опитваха да достигнат украинските позиции пеша. Първите три снаряда не са улучили групата, но четвъртият е избухнал на метри от бягащите.

Най-малко двама руски войници са убити. За съдбата на още четирима не се знае нищо. Един войник оцелява и продължава движението си към украинските позиции. Военният колумнист на изданието Юлиан Рьопке пише:

"За Путин и неговия режим човешките животи не означават нищо, независимо дали са руснаци, украинци или някой друг“.