Криминалният отдел на полицията в германската провинция Саксония провежда специална операция в Дрезден въз основа на информация за предполагаемо предстоящо покушение срещу регионалния премиер Михаел Кречмер, съобщава вестник BILD, като се позовава на пост от правоохранителните органи на страницата им в социалната мрежа "Туитър“. Уточнява се, че заплахите произтичат от потребители, членуващи в група в "Телеграм“.

"В Дрезден службата на криминалната полиция на Саксония извършва операция с участието на специална група. В момента се извършват претърсвания на няколко обекта“, се казва в изявление на саксонската полиция.

По данни на изданието се извършват претърсвания в общо шест различни обекта. Заподозрени са петима души. Заповедите за обиск са издадени въз основа на съмнения за подготовка на тежък акт на насилие, застрашаващ държавата. В операцията участват специални части, тъй като според полицията изявленията на отделни членове на групата в "Телеграм“ са довели до подозрения, че те могат да имат хладно оръжие и арбалети.

Превод и редакция: Тереза Герова