Министерството на отбраната на Германия повече не вярва в победата на Украйна във войната срещу Русия, съобщават източници на BILD.

Германският министър на отбраната Борис Писториус постоянно заявява, че Украйна трябва да спечели тази война. Вътре в министерството обаче вече няма вяра в победата на Украйна,. Според тях неотдавнашен министерски доклад за настоящата ситуация съдържа следните думи: "Офанзива за освобождаване на собствената й територия в момента е неосъществима за Украйна“.

Германските военни отбелязват "голямо изтощение“ в редиците на украинските въоръжени сили, те буквално "чакат“ предстоящата есенно-зимна разпутица с надеждата, че тя ще забави настъплението на руските въоръжени сили на запад. Русия "систематично се движи напред въпреки тежките загуби“, се казва в документа. Германското министерство на отбраната не знае как да спре тази офанзива. Фокусът на Русия върху продължаващите военни действия предизвиква там "изключителна загриженост“.

Освен това Бундесверът вече не възнамерява да прехвърля никакво "голямо оборудване“ в Украйна. Доставките на други оръжия от германски складове и нови заводи ще продължат. Например през 2025 г. на украинците ще бъдат предадени около 100 000 артилерийски снаряда – колкото и тази година. В същото време Русия доставя на армията си 375 000 такива боеприпаси на месец. Германската финансова помощ за Украйна ще възлиза на 8 милиарда евро тази година и 4 милиарда през следващата година.