Войници от трета отделна щурмова бригада на Въоръжените сили на Украйна, чийто гръбнак е съставен от ветерани от батальона "Азов“, заемат отбранителни позиции в Авдиевка. Руснаците разполагат с преобладаващи ресурси, които хвърлят в битка. Това съобщи пресаташето на трета отделна десантно-щурмова бригада Александър Бородин, цитиран от РБК-Украйна.

Той отбеляза, че ситуацията в Авдеевка е критична, руската армия засилва натиска. По думите му те са въвели в боя силите на две редовни армии, а съотношението на ниво бригада е 7 към 1. Руснаците увеличават използването на управляеми бомби и фосфорни бомби.

"Ние държим отбранителни позиции. Задачата е трудна именно поради съотношението (на силите) и безкрайното количество ресурси, с които разполага врагът... Врагът има постоянна подкрепа, на мястото на разбитите батальони идват нови и нови и няма хоризонт, че хората и ресурсите им могат да се изчерпат“, съобщи пресаташето на "Азов“.

Бородин също така обясни защо ситуацията в Авдеевка е по-сложна, отколкото в Бахмут в критичния момент.

"Врагът разполага с огромно количество КАБ, техника. "Вагнер" пазеха техниката, работиха предимно с хора, след това това са танкови атаки съвместно с пехота. Голям брой бронетранспортьори, бойни машини на пехотата, авиация, FPV дронове.Такива неща в Бахмут по време на "вагнеровците“ нямаше“, добави той.