Руските войски най-вероятно подготвят нов опит за настъпление. Подробности за случващото се, в частност, на Харковското направление на фронта в Украйна, разказа командирът на подразделение "Тера“ на Трета отделна десантно-щурмова бригада (3-та отделна десантно-щурмова бригада) Николай Волохов, цитиран от УНИАН.

"Имаме, да кажем, определена информация, че врагът съсредоточава сили преди края на лятото, или е трудно да се каже кога, но изглежда, че ще има нов опит за придвижване напред, защото техниката и войските се съсредоточават, а това означава, че те ще бъдат реализирани. Къде и как – това ще покаже времето“, подчерта военният.

Според него руснаците потенциално биха могли да се опитат отново да преминат в настъпление, но това може да стане във всяка точка на фронта.

"За да го разберете, това е като игра на шах. Врагът съсредоточава някъде силите си, понякога може да направи нещо, за да ни заблуди. Например, покажете концентрация на едно място и след това бързо я прехвърлете на друго място през нощта. Следователно най-вероятно всичко изглежда така, сякаш врагът търси слабо място. От общуването с приятели, които са в други сектори на фронта, знам, че те също имат постоянен натиск върху позициите им“, обясни Волохов.

Той добави, че има струпване на руски резерви "на втора линия даже на трета - някъде в тила“.

"Там, където не можем да достигнем с дронове и да ги унищожим, те концентрират сили. Не може да се каже къде ще се приложи това. Но ние трябва да сме такива, че да сме готови във всички области да отблъснем атака. Трябва също да запазим резервите си и трябва да следим внимателно действията им, когато започне, всички ще знаят за това“, подчерта Волохов.

По думите му, Руската федерация продължава да оказва натиск и да щурмува позициите на украинските въоръжени сили в търсене на уязвими места.

В същото време боецът добави, че руснаците са активни, но са буквално забити в земята - украинските защитници не им позволяват да се обърнат, което води до загуби в личен състав и техника.