Русия извърши атака с дрон срещу западния украински град Лвов през нощта на 19 септември, избухнал е пожар в промишлен склад, като двама души са ранени. В много региони на Украйна е обявена въздушна тревога. Имало е предупреждение за приближаването на няколко групи ударни БПЛА и ракета "Искандер-М, предаде РБК–Украйна.

За ситуацията в града са информирали ръководителят на Лвовската ОВА (Областна военна администрация) Максим Козицки в Telegram, кметът на Лвов Андрий Садов, Военновъздушните сили на Украйна.

Максим Козицки е призовал гражданите да не снимат и публикуват кадри от ситуацията в града: "В част от Лвов има експлозии. Ние не назоваваме места. Не снимаме и не публикуваме кадри! Информационна тишина!".

В 4:49 часа сутринта (съвпада с българското) кметът на града е информирал за заплахата от втора атака и факта, че в Лвов действа противовъздушна отбрана. 

ВВС на Украйна съобщиха за атакуващите БПЛА в Лвовска, Ивано-Франковска и Хмелницка област: "Бойните действия продължават!“.

В 5:24 сутринта е съобщено, че в резултат на удара по Лвов е избухнал пожар в промишлен склад. 

В 5:45 кметът на Лвов е съобщил, че покривът на промишлен склад гори и че един човек е ранен.

На свой ред ръководителят на Лвовската ОВА е информирал, че една жена е ранена: "В резултат на една от днешните атаки в Лвов започна пожар в промишлен склад. Всички специализирани служби са на място. Въздушната тревога продължава! Опасността от нови атаки остава!"

Украинската медия съобщава, че на 19 септември в много региони на Украйна е обявена въздушна тревога. Имало е предупреждение за приближаването на няколко групи вражески ударни дрона. Експлозии са избухнали в Кривой рог, Лвов и Хмелницки регион. Отчетена е работата на ПВО. По-късно е съобщено, че след атаката на БПЛА в Лвов е избухнал мащабен пожар, двама души са извадени изпод развалините, единият е в тежко състояние.

Както са съобщили от ВВС, руските сили са изстреляли над Украйна 30 безпилотни летателни апарата камикадзе от типа "Шахед-136/131", както и балистична ракета "Искандер-М". Силите за противовъздушна отбрана са свалили 27  дрона тип "Шахед" и един разузнавателен БПЛА. По техни данни е свалена и балистичната ракета "Искандер-М".