Астролозите Анна и Алексей Суханови заявиха, че през май тази година ще се случат събития, които ще доведат Украйна до победа над руската агресия.

Според тях на 17 май в Украйна започва благоприятен подпериод на Слънцето, който според тях ще сложи край на тази война с победата на Украйна. Той ще продължи от 17 май 2024 г. до 5 март 2025 г.

"На 17 май 2024 г. в Украйна завършва труден подпериод, който астрологично продължи от 16 септември 2021 г. Новият подпериод на Слънцето в хороскопа на украинската държава в енергийния план премахва сферата на враговете и проблеми в наталната карта на Украйна Може дори да се каже, че той ги изгаря. Паралелно с този астрологичен подпериод на основната карта на Украйна ще има благоприятни астрологични периоди на годишната карта на Украйна, които ще се редуват почти до края на 2024 г.“, казват Суханови в коментар за УНИАН.

От 28 април 2024 г. до 25 юни 2024 г. Украйна ще навлезе в още по-продуктивен период, който може да доведе до стратегически повратен момент и освобождаването на територии, както тези, които бяха превзети след 2022 г., така и през 2014 г. Този период обаче ще изисква много усилия, смятат астролозите.

"В годишната карта на Украйна през този период се наблюдават подобни тенденции, които се наблюдаваха при освобождаването на Харковска област през 2022 г. Въпреки че сега Украйна не заявява официално шумно, както направи миналата година, че се разработва план за настъпателни действия, можем да предположим, че се подготвя такъв план. Може би първоначално мащабът на този план е разчетен в по-малък мащаб, отколкото може да доведе в крайна сметка, както беше по време на операцията в Харков“, добавиха Суханови.