Руските войски имат предимство в ресурсите и резервите в района на Часовой Яр. Това съобщи Владимир Назаренко, офицер-артилерист от 4-та бригада на Националната гвардия на Украйна "Рубеж“, предава УНИАН.

"Врагът търпи огромни загуби, но се опитва да настъпи... Той се опитва или с бъгита, или с мотоциклети, или пеша, нощем, денем, с бронирана техника. Противникът напира по един или друг начин и изглежда, че той разполага с неограничени ресурси в жива сила, ние виждаме загубите на врага всеки ден, ние нанасяме загуби всеки ден, но, за съжаление, това още не е приключило“, казва Назаренко.

Той добави още, че поради добрата видимост, дългия светъл ден и добрите метеорологични условия руснаците не могат да използват активно артилерия и минохвъргачки. Затова ги заменят с други средства за унищожение.

"Има много активност от страна на вражеските БПЛА. Но успешно работят и безпилотните системи на отбранителните сили. И врагът по някакъв начин е принуден да изтегли артилерията си по определен начин в тила си. Той вече не може да използва артилерия и минохвъргачки за поразяване на близкия и далечния тил на отбранителните сили. И той се опитва да компенсира това с помощта на управляеми или неуправляеми авиационни бомби, РСЗО тип "Град“ и др.“, добави Назаренко.