При ужасяващ инцидент в четвъртък следобед 24-годишна германска туристка в Калмата смело се пребори с опит за изнасилване от 35-годишен българин на улица Артемисос, съобщава гръцкият държавен телевизионен канал EPT.

Травматизиращото изпитание шокира общността и предизвика призив за повишена бдителност и мерки за безопасност. Благодарение на смелата съпротива на жертвата и бързата реакция на местната полиция, извършителят беше бързо открит и задържан, съобщава BNN News.

Според жалбата на жертвата 35-годишният мъж я е преследвал, преди да се приближи до нея в онази фатална вечер. Без предупреждение той я подложил на физическо нападение, като първоначално я удрял по задните части, а след това ескалирал до опит да я съблече, за да я изнасили. Със забележителна сила и решителност жената смело отвърнала на удара и успяла да се спаси, като е избягала от местопроизшествието.

Осъзнавайки спешността на ситуацията, жената не губи време и незабавно съобщава за инцидента на местната полиция. Властите бързо започват задълбочено разследване, използвайки всички ресурси за задържане на нападателя. С похвална проява на ефективност, полицията успешно установи и арестува 35-годишния заподозрян българин, когото жертвата разпозна като нападателя.

Предполагаемият извършител ще понесе съдебните последици от действията си, тъй като ще бъде изправен пред прокуратурата.