Хип-хоп магнатът Шон "Диди" Комбс, известен също като Пи Диди и Пъф Деди е арестуван в Ню Йорк по федерални обвинения, съобщиха полицейски източници пред американски медии. Рапърът, който беше изправен пред множество обвинения в сексуално посегателство и федерално разследване за трафик на хора през последната година, е арестуван, заяви неговият адвокат пред CNN.

Комбс, който е в Ню Йорк от миналата седмица, беше арестуван в понеделник в хотел Park Hyatt на 57-ма улица в Манхатън и задържан от отдела за разследване на вътрешната сигурност около 20:15 ч., разкри източник, запознат с въпроса, пред CNN.

Обвиненията и подробностите по делото срещу Комбс засега не са ясни.

Преговорите за екстрадиция на Комбс продължават и запечатаният обвинителен акт е издаден в понеделник, казва източникът.

"Разочаровани сме от решението да се продължи с несправедливото преследване на г-н Комбс от американския прокурор, заяви Ангифило, адвокат на Комбс, пред телевизионния канал.

По думите на защитника, музикантът е сътрудничил на разследването, довело до обвиненията, и "доброволно се е преместил в Ню Йорк миналата седмица в очакване на тези обвинения“. Екипът му твърди, че той е невинен и казва, че няма какво да крие.

"Шон "Диди“ Комбс е музикална икона, самоиздигнал се предприемач, любящ семеен човек и доказан филантроп, който е прекарал последните 30 години в изграждането на империя, но също така се грижи за децата си и работи за подобряване на условията, в които живее афроамериканската общност. Той не е идеален човек, но не е и престъпник“, заяви Ангифило.

Той помоли гражданите "да не съдят клиента му, докато не разберат всички факти. Това са действия на един невинен човек, който няма какво да крие и очаква с нетърпение да защити честта си в съда“.

Също в понеделник Деймиън Уилямс, американският прокурор за Южния окръг на Ню Йорк, обяви, че "рано тази вечер федерални агенти арестуваха Шон Комбс, съгласно запечатано обвинение, внесено от SDNI“, добави той.

По-рано тази година Комбс беше обект на продължило месеци разследване за трафик на хора от Агенцията за разследване на вътрешната сигурност, което включваше обширни претърсвания на домовете на музиканта в Лос Анджелис и Маями.