Трима души са убити при нападение с нож на Фестивала на разнообразието в германския град Солинген в провинция Северен Рейн-Вестфалия, съобщава вестник BILD, като допълва, че според свидетели извършителят е от арабски произход и се е укрил след деянието.

"Според текущата информация трима души са били убити и осем са ранени в резултат на атаката, петима от които тежко“, обяви полицията в столицата на провинция Северен Рейн-Вестфалия Дюселдорф в съобщение за медиите от сутрешните часове на деня.

Местопрестъплението е извършено на "Фрохоф“, оживен площад в центъра на града, където се проведе "Фестивалът на разнообразието“ по случай 650-годишнината от основаването на  Солинген.

Твърди се, че извършителят е нападнал посетителите точно пред сцената, където са свирели музикални групи. Загиналите са жена и двама мъже от Солинген и Дюселдорф.

Според полицията мъжът е намушкал една от жертвите си във врата. Органите на реда се надяват да намерят оръжието на престъплението. Голям брой служители на реда са задействани за издирването на нападателя, а криминалисти разпитват свидетели.

Празникът на града бе отменен след престъплението, а полицейски хеликоптер кръжеше над отцепения район през цялата нощ.

Тази нощ в Солинген пристигнаха и тежко въоръжени части на спецзвено на полицията с около 40 превозни средства от цялата провинция. Северен Рейн-Вестфалия. Уличните кръстовища бяха затворени и жителите бяха помолени да останат по домовете си, както да избягват центъра на града. Временен ситуационен център е създаден в едно от кафенетата в града.