Преодоляхме банковите атаки и над други държавни структури, власти информираха, че ситуацията е под контрол. Това каза в дневния блок "Добър ден, България“ на Радио "Фокус“ Антон Киссе, президент на Асоциацията на българите в Украйна. "Нали знаете, всичко, което е свързано с личното имущество, с личните интереси създава такова паническо настроение, да кажем така. И когато получихме информацията, тази информация, която е по масмедиите, това тревожи хората. Но в края на деня нашите власти информираха, че ситуацията е под контрол, и преодоляхме тези атаки, които бяха – банковите и в други държавни структури. Така че към днешния момент всичко е под контрол и няма никакви такива проблеми с тези атаки, които бяха вчера.

Киссе добави, че други проблеми тревожат хората – повишава се броят на заболелите от COVID-19. По думите му в болниците все още има места, но ситуацията е притеснителна.

"А що се отнася до цените – катастрофално се вдигат – на горивото, на други продуктите. Нашето правителство взе решение да приеме фиксирани цени, да не ги вдигат на продуктите от първа необходимост – на хляб, захар, на другите. Но това не решава проблемите. За съжаление, има доста голям ръст на цените“, отбеляза президентът на Асоциацията на българите в Украйна и даде пример с хляба, който е по 20-25 гривни. "Правителството прие решение и стабилизира цената,. Вдигат се цените на бензина, а пък това е съставна част от самите продукти за препитание, нали го разбирате. А пък тук не можем да удържим цените“, поясни Антон Киссе.

Горивото се е увеличило с над 1 евро, допълнни той. "Според нашата валута е 36-37 гривни. По-рано беше 0,9 цента, мисля, че 25% повече е“, завърши той.

Милослава АНГЕЛОВА