По време на специална операция в Кинбурнска коса (Кинбурнският полуостров) на Черно море в петък, 9 август, специалните сили на Главното разузнавателно управление към министерството на отбраната на Украйна са унищожили шест единици бронирани автомобили на руските сили и са ликвидирали около три дузини руски военни, това се посочва в съобщение на ГРУ в канала на службата в Telegram.

"На 9 август 2024 г. в резултат на десанта на окупираната от руснаците Кинбурнска коса са унищожени шест единици бронирана техника на противника и са ликвидирани около три дузини окупатори", се посочва в съобщението.

"Амфибийната операция е проведена от подразделенията "Химера", "Стугна", "Парагон", "Сибирски батальон" и "Терор" на специалните сили на ГРУ с подкрепата на Военноморските сили на Украйна и в сътрудничество с други компоненти на силите за сигурност и отбрана на държавата", се допълва в съобщението.

"По време на мисията Специалните сили атакуваха руски укрепления на позициите им "Кинбурнска крепост", "Морска гара" и "Паметник на Суворов", поясняват от ГРУ.

"В близост до последния войниците на ГРУ забиха бойно знаме на Военното разузнаване на Украйна".