Посланикът на САЩ в Скопие Анджела Агелер смята за добре, че президентът на югозападната ни съседка Гордана Силяновска-Давкова ще посети София, където ще се срещне с държавния ни глава Румен Радев и ще присъства на представлението "Набуко“ на Македонската национална опера и балет, което ще се състои в Софийската опера и балет.

В гостуване за скопската телевизия "Сител“ американският дипломат подчерта, че колкото повече държави си сътрудничат като съседи, толкова по-голям ще бъде напредъкът за всички граждани.

"Според мен е чудесно, че президентът отива в България по покана на президента Радев. Тези връзки в региона са много важни, защото сте съседи. Колкото по-силни са отношенията между съседите, толкова по-безопасна, по-просперираща и стабилна може да бъде всяка страна“, изрази увереност Агелер.

По повод назначаването на нови членове на Историческата комисия с България Агелер заяви, че историята е важна, но също толкова важно е да се обсъжда бъдещето.

"Едно от нещата, които съм обсъждала и с предишното правителство, и сега с това ново правителство е, че историята е много важна, тя ни определя всички. Нашата история като държави ни води до това, където сме днес. Не само е важно да се обсъжда историята, знам, че това е част от двустранни и международни споразумения, но също така е важно да се обсъжда бъдещето. Основната ми надежда е, че докато се говори за споделената история, която Северна Македония има със съседите си, особено с България, ще се говори и това как ще се продължи напред по отношение на транспорта, енергията, образователния обмен... Надявам се, че те  гледат не само в историята, но и в бъдещето“, допълни Агелер.