Върховният водач на Иран аятолах Али Хаменей произнесе втората част от речта си на арабски, като се обърна директно към арабския народ в региона, пише Al Jazeera.

Хаменей посочи, че намесата на чужди сили, подкрепящи Израел, е най-належащият проблем в региона. Той отбеляза, че "съпротивата срещу израелската агресия“ е "върнала ционисткия режим 70 години назад“, като сега той се бори за оцеляване, както го е правил по време на основаването си.

Той призова народа на Ливан да не се отчайва и да продължи да се противопоставя на Израел.

Хаменей изтъкна, че десетки висши ирански фигури, включително президент, са били убити в рамките на няколко месеца през 1981 г., но това само го е укрепило.

Същото ще важи и за Ливан, който загуби лидери като основателя на Хизбула Абас ал Мусауи и духовник и политик Муса ал Садр, но стана по-силен, обеща той.

"Всякакви удари срещу ционисткия режим от който и да е човек и всяка организация са услуга на целия регион и може би на цялото човечество“, заяви иранският лидер.

Ръководителят на бюрото на Хизбула Абдула Сафиедин, братът на Хашем Сафиедин, можеше да бъде видян седнал до висшите служители преди началото на речта.