Али Ахмети, председателят на най-влиятелната албанска партия в Република Северна Македония –"Демократичния съюз за интеграция“ (ДСИ), прие в сряда в Тетово новия посланик на Република Албания в югозападната ни съседка Денион Мейдани, предава "Нова Македония“.

"Ахмети поздрави посланик Мейдани за новата му длъжност и го увери, че братските отношения между него и представителите на Албания в страната ще продължат както винаги. Той информира посланик Мейдани за актуалната политическа ситуация в страната и за последствията, които може да доведе до решението за прекратяване и незачитане на волята на албанския народ, изразена на демократичните избори на 8 май“ , съобщават от ДСИ.

Според ДСИ "Охридското споразумение се нарушава от днешните власти, които ежедневно унижават албанците, а войводата все повече ни обръща гръб и руши постигнатото по отношение на равнопоставеността в страната“.

Партията на Ахмети посочва, че лидерът на ДСИ е информирал посланик Мейдани за участието на Пол Уилямс и неговия екип от експерти в проектирането на платформата за легитимност и недопускане потъпкването на волята на албанците.

"Беше обсъден и Коридор 8 и беше постигнато съгласие, че той е най-важният исторически инфраструктурен проект между двете страни и ще продължи да се изгражда. Сухото пристанище в Струга, съвместният контрол на границата, изграждането на жп линията Кичево - Дуръс, Коридор 8, трябва да продължат и да бъдат изпълнени своевременно“, информира ДСИ.