Великият актьор Ален Делон избра пътя на самотата и заточението заради ненавистта си към съвременния западен свят, в който, по думите му, "всичко е фалшиво, всичко е изопачено, повече няма уважение към достойните хора, никой не държи на думата си, когато обещава нещо“, пише Le Point. Tой нееднократно казва, че ще "напусне този свят без съжаление“. "Фокус“ представя материала без редакторска намеса.

Отслабен след инсулт, разбито сърце от загубата на любими хора, самотният стар лъв на френското кино устоява на моралния натиск в близкия си кръг.

Печална финална права за 87-годишния Ален Делон... Уединен в имението си на име Души, разположено в долината на Лоара, "старият самурай" живее главно със спомените си. Самотата и призраците на миналото – това е всичко, което му остава.

Заточението, което той избира за себе си, е предизвикано от отхвърлянето на Делон на целия съвременен западен свят. Ситуацията внезапно започна да се влошава през изминалата година, според сина на Ален Делон на име Антъни, който насочва пръста си към последната жена, споделяла известно време самотата на великия актьор. Това е японката Хироми Ролин, която едновременно изпълнява ролята на придружител, секретар и медицинска сестра.

Те се срещнаха преди няколко години на снимачната площадка, където Хироми работеше като асистент. Но минаха няколко години, преди тя най-накрая да влезе в близкия му кръг, процес, който се ускори след инсулт през 2019 г. Делон се възстановява бавно и тя е представена на обществото като "неговата японска спътница", която се грижи за него и му помага по време на дългото му възстановяване. Но изглежда, че тази 66-годишна жена бързо започва да доминира над именития си спътник. Близките на актьора признават, че са използвали електронна поща, за да комуникират с Делон, често без да получават никакви новини в отговор. Така например неговата кръщелница Жералдин Данон заяви пред BFMTV, че не е имала пряк контакт с кръстника си от една година, въпреки че преди това са говорили помежду си "поне веднъж месечно“.

Що се отнася до възрастната Хироми, децата на Делон започнаха да се съмняват в нея в края на 2021 г. По това време Антоан, най-възрастният в клана Делон, се скарал с Хироми по време на семейна вечеря. Той я обвинява, че не е уведомила нито едно от трите деца, когато бащата внезапно паднал и прекарал нощта в болницата, където получил множество шевове на челото.

Жестоко държание с кучетата

От този момент нататък Антоан става подозрителен и започва да следи отблизо Хироми, събирайки доказателства за криминално обвинение за "злоупотреба със слабостта на уязвим човек“. "Баща ми изглежда се е примирил с нов начин на живот, който не го е устройвал преди. Изглежда, че той възприема такъв упадък в съществуването си като определено възмездие за нещо", коментира той пред репортери на AFP. "Не за своето душевно спокойствие, за да не стои сам вкъщи, той е принуден да живее с медицинска сестра, която не познава."

Миналата седмица се случи нещо неочаквано. Ален Делон спешно се обади на сина си с протести, когато откри, че Хироми е взела кучето му на име Лубо, овчарка. Кучето, което е от рядката разновидност "малинуа“, му е било отнето от Хироми Ролин и затворено в развъдник в Монтаржи. За звездата това е била последната капка, която прелива чашата на търпението. Делон винаги е смятал кучетата си за най-верните си спътници в живота, около петдесет са погребани в имението Душа и той редовно посещава гробовете им...

"Това е любовта на живота ми", призна той пред Paris Match през 2018 г. "Кучето е като човек. Може би трябва да направя такова покаяние: не знаех как да обичам хората по начина, по който обичах кучетата ... Е, разбира се, обичах някои, но се научих да минавам дори без такива хора, а без кучетата не мога да живея“. Настаняването на кучето в развъдника подейства като повод за кавга: има информация, че Делон и трите му деца са подали жалба срещу Хироми, помолили я да се изнесе и са сменили ключалките в къщата.

Това е нов удар за един актьор, който преминава през тежък край на живота и жадува за спокойствие. Отслабнал от инсулт, сега той едва ходи с бастун и живее между спомени и съжаления, скърбейки за починалите близки. Последна беше съпругата му Натали, която почина от рак на панкреаса през януари 2021 г. Сега Делон остана един от изчезналата приятелска компания, която включваше режисьора Касел, както и актьорите Белмондо и наскоро напусналия ни Тринтинян.

Остана Бриджит Бардо, на която той редовно се обажда и с която обича да говори за смъртта. "Животът вече няма значение за мен, преживях много и видях много, но основният проблем е, че ненавиждам настоящата епоха в историята на Франция, писна ми от нея“, казва Делон пред списание Paris Match. "Всичко е фалшиво, всичко е изопачено, няма вече уважение към достойните хора, никой не държи на думата си, когато ти обещае нещо.“ И добави в заключение: "Знам, че ще напусна този свят без съжаление“.