Председателят на Социалистическото движение Александър Вулин каза пред Провинциалния комитет на своята партия, че Сърбия, благодарение на президента Александър Вучич, води суверенна и независима политика и че Вучич е единственият независим лидер на Балканите и в Европа, пише белградският ежедневник "Новости“.

"Всяко самостоятелно решение на президента Александър Вучич ни струва ужасен натиск, защото великите и могъщите не харесват великите и могъщи лидери на малките държави, харесват малки, недостойни хора, които могат да купуват, продават, изнудват и наказват. Те не харесват свободни и независими хора като Александър Вучич, които вземат решения в съответствие с волята на своите народи. Ако не беше свободна и независима политика и свободен и независим лидер, днес Сърбия щеше да е в мрак и без газ. Независимата политика, водена от президента Вучич, е политика, в която има газ, в която ние сме военно неутрални. Една от причините, поради които ние, от Социалистическото движение, сме твърдо против пакта на НАТО, е, че никога няма да позволим на чужди офицери да командват нашите части, да изпращат децата ни в свободни и малки народи, да правят на другите това, което са направили на нас. Сръбски войник никога няма да направи на другите това, което направиха на нас и ние никога няма да участваме в нова агресия на НАТО срещу малка и свободна страна, както никога няма да наложим санкции на Русия и да се отречем от Китай, както никога няма да се присъединим санкции срещу Република Сръбска“, заяви председателят на Социалистическото движение Александър Вулин, обръщайки се към членовете на партията си в Нови Сад.

Лидерът на ССД и министърът на вътрешните работи изтъкна, че винаги има безрезервната подкрепа на президента Вучич и че улиците ни са били по-безопасни и по-сигурни през изминалата година.

"Когато трябваше да се противопоставим на чудовища, за които човешкият живот не означава нищо, главорези и убийци, които се радваха на страданията и смъртта на своите жертви, когато трябваше да се противопоставим на най-организирания наркоклан в Европа, ние отново бяхме заедно и отново победихме. Днес нашите улици са по-безопасни и днес нашите улици са по-чисти, днес нашите улици са по-сигурни. Измина една година, откакто сме имали мафиотски убийства, измина повече от година, откакто бяха иззети повече наркотици от всякога преди, измина повече от година, в която никой не може да подслушва президента Вучич или семейството му“, посочи още Вулин.

Политикът подчерта, че докато той е начело на социалистите, Вучич винаги ще е съюзник на партията и президент на страната.

Превод и редакция: Иван Христов