Украинските военни ще могат да освободят Бахмут в хода на контранастъплението си. Това заяави командващият Сухопътните войски на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) Александър Сирски в рамките на интервю пред ABC News.

На въпрос на журналист от ABC News дали е сигурен, че той и поверените му войски ще успеят да освободят град Бахмут, Сирски отговори: "Да, разбира се. Сигурен съм“.

Повече от месец украинските военни продължават настъпателните действия на Бахмутското направление. Те успяват да се придвижат на юг и на север от града. Така се предпола, че с течение на времето те могат да обкръжат руската групировка, останала в населеното място.

И така, на 2 юли говорителят на Източната група на въоръжените сили на Украйна Сергей Череватий заяви, че настъплението на украинците край Бахмут продължава. В същото време, според него, сега руснаците са съсредоточили над 50 хиляди войници в района на града.

В понеделник Сирски обяви, че украинските военни са успели да напреднат по фалангите на Бахмутското направление. Били са унищожени руски позиции.