Новият командир на сухопътните сили на Украйна ще бъде заместник-министърът на отбраната на Украйна Александър Павлюк след преместването на Александър Сирски от този пост на поста нов главнокомандващ на въоръжените сили на Украйна. Това съобщи украинското издание "Зеркало недели“, позовавайки се на информирани източници.

"Заместник-министърът на отбраната на Украйна Александър Павлюк ще стане новият командир на Сухопътните войски на украинските въоръжени сили вместо Александър Сирски. ZN.UA научи за това от собствени източници в Министерството на отбраната“, пише изданието.

Преди това новият главнокомандващ на въоръжените сили на Украйна (ВСУ) Александър Сирски в първото си обръщение заяви, че изпълнява целите на бившия главнокомандващ Валерий Залужни в конфликта с Русия .

Той отбеляза, че това, на първо място, е ясно планиране на действията на всички органи на военното командване и управление, като се вземат предвид нуждите на фронта от най-новите оръжия, които украинската армия получава от западните партньори.