"В Красногвардейски район на Крим атака с БпЛа е предизвикала взривове в склад за боеприпаси, няма жертви", това е съобщил губернатора на региона Сергей Аксьонов в своя канал в Telegram, предава РИА Новости.

"По предварителни данни няма щети и пострадали“, е допъллнил той.

Аксьонов е съобщил, че живеещите в радиус от пет километра от мястото на бедствието ще бъдат евакуирани в центрове за временно настаняване.

Също така от съображения за сигурност е спряно движението на Кримската железница.

Според ръководителя на Крим властите на региона очакват, че последствията от извънредното положение ще бъдат ликвидирани в кратки срокове.

Аксьонов е заявил, че "врагът е направил опит за нападение с помощта на БпЛА на инфраструктурни обекти на Красногвардейски район". На място работят всички специализирани служби, служители на Министерството на извънредните ситуации за отстраняване на евентуални последствия.

Полуостровът редовно е атакуван от дронове, пише руската агенция. На 20 юли следобед противовъздушната отбрана е свалила дрон в централната част на Крим.

Предната нощ украински БпЛА е ударил село Раздолное в северозападната част на полуострова. При атаката е убита тийнейджърка.