"С БпЛА се опитаха да атакуват инфраструктурни обекти в Красногвардейския район на Крим. Това съобщи в събота ръководителят на региона Сергей Аксенов в Telegram, цитира ТАСС.

"Врагът направи опит да атакува с помощта на БпЛА инфраструктурни обекти на Красногвардейски район на Република Крим. Служителите на Министерството на извънредните ситуации са на място за отстраняване на възможни последствия. Всички специализирани служби работят“, е написал Аксьонов.

Той е призовал жителите и гостите на полуострова да запазят спокойствие и да се доверяват само на официални източници на информация. 

По-рано властите са разпространили съобщение за шофьорите с алгоритъм на действия в случай на извънредна ситуация на Кримския мост. Шофьорите се съветват да следват указанията от високоговорителната уредба, да не напускат автомобила, да не извършват опасни маневри и да карат към изхода, "спазвайки зададената скорост". Умоляват се още "да не снимат случващото се и да не го разпространяват в интернет“. 

"Кримският мост след временно спиране на движението отново е отворен за преминаване на автомобили", са съобщили властите, допълва РИА Новости.