Съединените щати продължават да увеличават производството на боеприпаси като част от военната си помощ за Украйна. Заводът в Пенсилвания е увеличил производството на артилерийски снаряди с 50% и планира да добави допълнителен капацитет. Това съобщи Associated Press, позовавайки се на представителя на командващия сухопътните сили на САЩ в завода в Скрантън (град в Пенсилвания) Ричард Хансен. Става дума за снаряди с калибър 155 мм.

"Ние работим много усилено, за да гарантираме, че ще постигнем целта, която Пентагонът постави“, добави той.

Както беше отбелязано, този завод изпраща готовите корпуси в Айова, където те се пълнят с експлозиви и се оборудват с предпазители. Наскоро фабриката Скрантън, заедно с две други в близкия Уилкс-Баре, увеличиха производството от 24 000 снаряда на месец до 36 000.

Говорител на компанията заяви пред агенцията, че се разработват и три нови производствени линии, които ще позволят на фабриката в Скрантън да произвежда още повече боеприпаси.

Този завод се управлява от General Dynamics от 2006 г. по силата на договор с правителството на САЩ, което е собственик на завода.