Следващия вторник, 10 септември, ще се състои дебат между кандидатите за президент на САЩ Доналд Тръмп и Камала Харис: ABC News одобри окончателните правила за провеждането му, става ясно от съобщение на телевизионният канал.

Дебатът ще бъде модериран от водещия и главен редактор на World News Tonight Дейвид Муър и главния водещ на ABC News Live Линси Дейвис.

Това ще бъде първият дебат между кандидата на демократите Харис и нейния опонент от Републиканската партия Тръмп. Те ще се проведат във Филаделфия (Пенсилвания) в Националния конституционен център и няма да включват присъствие на зрители. Дебатът ще продължи 90 минути с две рекламни паузи.

Само модераторите на срещата ще могат да задават въпроси на кандидатите за президент на САЩ. Микрофонът ще бъде включен само на политика, чийто ред е да говори.

Няма да има встъпителни изказвания, а заключителните ще бъдат ограничени до две минути на кандидат.

Освен това времето за отговор на всеки въпрос също ще бъде ограничено до две минути. Предвидени са по още две минути за опровержение и по една за пояснение, уточнение или отговор.

Тръмп и Харис ще стоят на подиума по време на дебата. На сцената не са разрешени реквизити или предварително написани бележки. Всеки кандидат ще получи химикал, бележник и бутилка вода.

Служителите на кампанията също нямат право да контактуват с кандидатите по време на събитието, включително на рекламните паузи.