Нов, четвърти пожар е избухнал в петролната база "Кавказ" в Пролетарск в неделя (25 август) огънят се е разпространил върху резервоари в западната част на базата, пише "Радио Свобода".

Сателитна снимка, направена в 14:41 ч. местно време (съвпада с българското) в неделя показва, че пожарът е достигнал до четвъртата от лявата страна на редицата цистерни. Според една от версиите на руските Telegram канали в тази част на петролното депо може да се съхранява взривоопасен парафин.

На 18 август украински безпилотни самолети атакуваха петролното депо "Кавказ" на руската Федерална служба по запасите край град Пролетарск в Ростовска област. По непотвърдени данни още един удар е бил нанесен след началото на пожара, на 23 август. Десетки пожарникари са били ранени, докато са се опитвали да потушат пожара. "Димът от пожара се простира на повече от 60 километра в небето, но властите в Ростовска област твърдят, че не е регистрирана заплаха за човешкото здраве или влошаване на показателите за качество на въздуха", пише "Радио Свобода".