24-та отделна механизирана бригада на Въоръжените сили на Украйна опроверга предишното си изявление, че руските войски контролират около 40% от град Часов Яр в Донецка област. Това е съобщил представител на пресслужбата на 24-та ОМБр Андрий Полухин в ефира на украинското Radio NV.

Според Полухин той е сгрешил в предишното си изявление. Той е добавил, че в самото включване е говорил и за това, че няма настъпления на руските войски на това направление.

"Цифрата от 40% е резултат от това, че не погледнах много внимателно картата тази сутрин, за което се извинявам. Вече подготвяме изявление от нашия екип за ситуацията в града. Процентът е много по-нисък и не е имало по-нататъшно напредване", е заявил представителят на бригадата.

Според Полухин руските сили всеки ден се опитват да премине канала Сиверски Донец-Донбас и щурмуват позициите на украинските военни, но "не успяват".

По-рано беше съобщено, че ако бъде превзет Часов Яр, руснаците ще получат тактическо предимство на височина, от която се открие път към Костантиновка, Дружковка, Краматорск и логистичния маршрут между тях.