Руските войски са напреднали близо до град Селидово и се опитват да превземат града. "Това селище е разположено на изгодни височини, така че е много важно за отбраната на град Покровск", заявява Виталий Миловидов, говорител на 15-а оперативна бригада на Националната гвардия "Кара-Даг", предава УНИАН.

Според него следващата цел на руските войски е да превземат Селидово:

"Сега виждаме настъпление южно и северно от град Селидово с опит да се създадат условия за полуокръжение и да се създадат неудобни условия за нашите военни".

Миловидов заявява, че руските сили се укрепват на някои участъци от фронта, като използват повече безпилотни летателни апарати FPV, артилерийски боеприпаси и десанти. "...темповете на огневото подтискане на нашите позиции се увеличават. Но ние се държим и отблъскваме всичко, което сега се опитват да придвижат на нашето направление", добавя той.

В началото на октомври е съобщено, че руснаците са успели да пробият към Селидово. Боецът от 15-а бригада на Националната гвардия "Кара-Даг" Александър Рясний опроверга тези съобщения. Боецът подчерта, че градът се контролира изцяло от украински войници, допулва украинската медия.

Според военнослужещия от Въоръжените сили на Украйна и политически анализатор Кирил Сазонов руските сили сега са съсредоточили вниманието си върху южната част на Донецка област и са хвърлили към Селидово цял армейски корпус и допълнителни танкови сили.