В навечерието на Нова година Украйна претърпя масирана атака с дронове, ударени са няколко региона: в Одеса - пристанищният терминал и жилищни сгради, в Николаевск - инфраструктурен обект, във Винница отломки от дронове са повредили гараж и прозорци на сгради, в Лвов са ударени обекти на Министерство на културата, предаде Украинская правда, като се позова на съобщение на Силите за отбрана на Южна Украйна.

"В продължение на 11 часа продължи мощната масирана атака с БпЛА. Дроновете камикадзе бяха изстреляни вечерта, а бойната работа приключи около 4 часа сутринта".

В навечерието на Нова година силите на ПВО на командване "Юг" са свалили 51 БпЛА тип "Шахед-131/136": 28 в Одеса, 14 в Николаев, 5 във Винница, 2 в Днепропетровск, по 1 в Херсон и Кировоград.

"Очевидният приоритет на руските сили остава пристанищната инфраструктура на Одеса, голям брой дронове са насочени от морето към крайбрежната зона", се посочва още в съобщението на Силите за отбрана на Южна Украйна.

Вследствие на удара е избухнал пожар в един от пристанищните терминали, който е бил своевременно потушен. 

По-рано е съобщено, че в Лвов са ударени музеят на Роман Шухевич и университетът в Дубляни (Лвовски национален университет).